instagram
 
Asac > Notícies  > Daniel Milan, president de la comissió tècnica de l’ASAC: “Gairebé la meitat de les canonades de Catalunya quedaran obsoletes d’aquí poc temps”

Daniel Milan, president de la comissió tècnica de l’ASAC: “Gairebé la meitat de les canonades de Catalunya quedaran obsoletes d’aquí poc temps”

Diumenge, 2 d’abril de 2023

El president de la comissió tècnica de l’Agrupació de Serveis d’Aigua de Catalunya, Daniel Milan, ha explicat al Via Lliure de RAC1 que el consum urbà representa 1 de cada 5 litres de l’aigua subministrada. S’està posant el focus en només aquest punt, sabent que les xarxes municipals a Catalunya són més eficients que la mitjana a Espanya i a Europa.

Associar rendiment de les xarxes a fuites és un gran error: hi ha consums no registrats en el reg urbà o pels comptadors, fraus…

Calen inversions per part de les administracions. Només una petita part del que paga la ciutadania va destinada al manteniment de la xarxa.

L’ASAC ha demanat a l’Agència Catalana de l’Aigua més inversions i la desburocratització dels tràmits per poder executar les obres necessàries per afrontar la sequera.

El dèficit d’inversió en la renovació de les infraestructures del cicle urbà de l’aigua a Catalunya és de 530 milions d’euros.

Recupera l’entrevista fent clic en aquest enllaç:

Share

Subscriu-te

* indica necessari

Pots donar-te de baixa en qualsevol moment fent clic a l'enllaç al peu de pàgina dels nostres correus electrònics. Per obtenir informació sobre les nostres pràctiques de privadesa, visiteu el nostre lloc web.

Utilitzem Mailchimp com a plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per subscriure's, reconeixeu que la vostra informació serà transferida a Mailchimp perquè la processi. Obteniu més informació sobre les pràctiques de privadesa de Mailchimp aquí.